torstai 6. joulukuuta 2018

Keskiviikko 5.12.2018 Festareiden korkkaus

Keskiviikko aamu valkeni aivan liian aikaisin, kun herätys kello pirahti 5.40 ja aamupala kutsui jo kello 6.00. Reippaana olimme pakanneet kaikki päivän tavarat mukaan, koska tiedossa oli pitkä päivä. Saapuessamme nälkäisenä aamupalalle oli vastassa kuitenkin hämmästelevä Costa Rica, joka ei ollut vielä päässy aamupalalle. Hetken kuluttua selvisi, että hotellin kanssa oli tapahtunut väärinymmärrys ja he olivat tarjoamassa meille aamupalaa vastaa 7.00, vaikka meidän kyydin harjoituksiin olisi pitänyt lähteä jo kello 6.30. Muutaman puhelun jälkeen hotelli järjesti meille aamupalaa, joka oli hyvin samanlainen kuin edellisenäkin aamuna, paitsi nyt puuttui tuoremehu, leipä sekä voi. Matkaan päästiin reilu puoli tuntia myöhässä ja suuntana oli Guamin yliopisto, jonne menimme harjoittelemaan aloitus- ja lopetusseremonioita. Sali oli valtava ja sinne mahtuu parhaillaan jopa 3000 katsojaa. Sillä aikaa, kun neljä paria harjoitteli, valmistautuivat muut tytöt päivän keikkaan.

Meidän aamupäivän keikka oli koululaiskonsertti guamilaisille lapsille, joita oli saapunut runsain joukoin. Lapset olivat varsin hullaantuneita meistä ja halusivat konsertin jälkeen paljon yhteiskuvia kanssamme, sekä riemastuivat suuresti, kun heitimme ylävitosia heille. Tunsimme itsemme aivan julkkiksiksi! Jopa ohiajava auto pysähtyi valokuvaamaan meitä, kun otimme yhteiskuvia ulkona. Ehdimme hieman nauttimaan muiden maiden esityksistä samalla, kun odotimme omaa vuoroamme. Odotamme innolla, mitä Argentiina ja Filippiinit tuovat vielä tullessaan, kun he saapuvat festivaaleille. Konsertin jälkeen nälkä kurni jo vatsassa, mutta onneksi tuttu ja turvallinen riisi ja uppopaistettukana, sekä nuudeli tulivat viemään nälkämme pois.

Seuraavaksi siirryimme museoon pitämään ensimmäistä tanssipajaa guamilaisille. Ohjeena oli ensin, että pidämme 20 min opetustuokion, joka muuttuikin yhtäkkiä tunnin opetustuokioksi. Kuitenkin pienen venkslaamisen jälkeen opetimme noin kaksikymmentä minuuttia, jonka jälkeen guamilaiset opettivatkin meille omia tanssejaan ja liikkeitään. Opetimme perinteitä kunnioittaen pukkileikin ja senin. Guamilaiset opettivat meille ensin heidän tanssinsa perus askeleita, jonka jälkeen pääsimme opettelemaan kokonaisen tanssin. Etenkin tytöt olivat aivan liekeissä opetuksesta!



Huomasimme, että meidän oppaamme Joseph eli Jooseppi oli jo aivan sulautunut meidän ryhmään. Pojista on tullut hänen ykkös häröilykavereita ja uskaltaa hän jo myös tyttöjäkin narrata. Samoin myös Jooseppi suoritti Merjan antaman tehtävän selvittää ketkä ovat Skyttiä tässä ryhmässä. Vekkuli Jooseppi yritti kuitenkin huijata ja kyseli meiltä vinkkejä sekä katsoi festaripasseistamme sukunimiä.

Opetuksen jälkeen pääsimme kiertämään itse museota, jonka läpi oppaamme olisi halunnut meidät juoksuttaa. Museo oli kerrassan upea ja siellä näimme muun muassa Guamin syntytarinan. Kun olimme kiertäneet museon pääsimme ottamaan kuvia odotetun Guam kyltin luokse. Kuvia räpsittiin vaikka millaisia ja otimme myös ison ryhmä kuvan Costa Riscalaisten ja Meksikolaisten kanssa. Kuvaustuokion jälkeen pääsimme taas jatkamaan jatkaamme. 


Suuntasimme seuraavaksi kohti lähistöllä olevaan ostoskeskusta, jossa meidän tehtävänä oli kuluttaa aikaa. Noh sehän luonnistui meiltä oikein hyvin. Aikaa oli melkeimpä liian vähän. Kiertelimme ja katselimme kauppoja, mutta emme kuitenkaan saaneet rahojamme tuhlattua valikoiman ollessa suppea. Osa meistä löysi paikallisen Starbucksin ja osti perinteisesti juomat matkaan mukaan.

Jottei tapahtumia olisi päivälle ollut liikaa, niin seuraava etappimme oli Chamorro Village Night Market, jossa eri maat opettivat yleisölle omia tanssejaan. Odottaessamme omaan opetusvuoroamme virittivät Costa Ricalaiset meidät svengaamaan latinotunnelmaan. Tytöt saivat ainakin hyvät alkuhiet päälle enne omaan vuoroan. Kun oma vuoromme koitti opetimme jälleen kerran seniä ja yllätykseksi osallistujat olivat hyvin taitavia ja innokkaita. Opetustuokion jälkeen lähdimme metsästämään ruokaa ilmaiskupongeillamme ja etsimään tuliaisia. Market osottautuikin jättimäiseksi ja hyvä ettemme eksyneet väen paljouteen.





Pitkän 16 tuntisen päivän jälkeen palasimme hotellille uupuneina, mutta onnellisina. Päivä oli kerrassaan antoisa. Pidimme taas joka iltaisen palaverin hotellin käytävällä ja meidän jenkki ystävämme sattui kulkemaan ohitsemme ja liityyi hetkeksi seuraamme. Vaihdoimme kuulumisia ja sovimme tapaamisen seuraavalle päivälle. Heitimme vielä lopuksi hänelle, että "nähdään sitten aamulla kello 6.00 aamiaisella". Jää arvoitukseksi, saapuuko hän paikalle. Palaverin jälkeen pakkasimme tavarat kiireen vilkkaan seuraavaa päivää varten ja sujahdimme peittojen alle. 

Rilluma rei, blogi sanoo heihei!

- Birgitta & Sonja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti