sunnuntai 11. elokuuta 2019

Vauvan elämää 10.8.

Ensimmäinen aamu Azoreille valkeni meille 8.45. Haahuilimme aamupalle yöpuvuissa ja väsymystä oli havaittavissa, koska unta oli kertynyt noin viisi tuntia. Aamupalalle oli määritelty tarkka aika ja meidän aikamme oli 9.00-9.15. Jos tästä myöhästyi, jäi myös ilman ruokaa. Onneksi tämä ei tuota meille järjestelmällisille suomalaisille ongelmia. Aamupala yllätti meidät kerrankin positiivisesti ja voidaan sanoa meidän olleen taivaassa! Tarjolla oli sämpylää, mehua, kinkkua, juustoa, jugurttia, muroja, teetä ja kaakaota! Kaakao kuitenkin osoittautui hieman laimeaksi, samoin tee. Nämä olivat kuitenkin vain pieniä miinuksia loistokkaaseen aamupalaan.

Aamupalan jälkeen kömmimme takaisin pehkuihin ja jatkoimme unia yli puolen päivän. Herääminen tuntui näiden unien jälkeen vieläkin työläämmältä, mutta ruuan himon perässä raahasimme itsemme lounaalle. 


Koska aamupäivä oli mennyt vain syödessä ja nukkuessa, oli aika saada päivään hieman actionia. Ensin järjestelimme hieman laukkujamme ja tuliaisia, koska olimme saaneet jo ne räjäytettyä, jonka jälkeen lähdimme tutustuman koulun lähiympäristöön ja kaupoille. Löysimme tiemme kiinakauppaan, josta matkaan tarttui jos jonkinmoista tavaraa ja villiinnyimme suunnittelemaan Olgan ja Ossin häitä tekokukkien meressä. Olgalle taisi löytyä jo polttariasu ja häämekko! Tytöt löysivät myös samis släbäreitä ja halpoja peilejä. Ostimme myös rumimmat kaupasta löytyneet lamput, jotta saimme pienempää valoa luokkahuoneisiimme.





Rankan shoppailun jälkeen saimme tehdä lempipuuhaamme, eli nukkua. Uniemme aikana Merja oli saanut hämmentäviä uutisia. Oppaamme olivat järkyttyineitä siitä, että olimme ostaneet "kamalan" määrän tavaraa kaupasta. Ilmeni siis, että täällä on käytössä herkkujen kieltolaki, eikä kaupasta olisi saanut ostaa muuta kuin vettä ja suolakeksejä. Todellisuudessa olimme ostaneet ruokakaupasta vain hieman sipsejä ja herkkuja. Aloimme jo suunnittelemaan herkkujen salakuljettamista repuissamme ja diilaamista ikkuinoiden kautta muille festarilaisille.
Täällä on muutenkin todella tiukat säännöt, muun muassa vessaan tarvitsee festaripassin mukaan, eli niin sanotun pissipassin.

Taas oli aika syödä ja laktoosittomille ruoka osoittautui hieman laihaksi. Muiden saadessa jotain perunalaatikon tyyppistä ruokaa, laktoosittomat saivat salaattia ja tonnikalaa. 
Ruokailun jälkeen oli jälleen aika unille. Reilun tunnin päikkäreiden jälkeen aloimme odottelemaan tervetuliaisjuhlien alkamista. Saimme hieman piristystä, kun Ossi ja Karkki villitsivät meitä iltahepulein. Hepuleiden tiimellyksessä Merja oli salakuljettanut huoneeseemme skumppapullot oppaidemme (salanimet Dödö ja Junnu) avustuksella ja nostimme maljat tuoreen kihlaparin kunniaksi.




Skumppien juomisen jälkeen siirryimme vihdoin tervetuliaisjuhliin, jossa pääsimme tanssimaan eri maiden tanssijoiden kanssa. Etenkin puolalaiset eli patukat innostuivat tanssittamaan meitä tyttöjä. Yllätyimme kuinka puolalaisten lanteet liikkuivat kuin notkea spagetti.



Rankan tanssimisen jälkeen väsy alkoi painaa ja saimme ylipapittarelta luvan lähteä suihkun kautta nukkumaan. Pojat saivat taas jääkylmän suihkun, kun tytöt taas kärsivät polttavan kuumasta vedestä. Muiden maiden vielä jatkaessa bilettämistä, me kömmimme päivän viidensille ja viimoisille unille kerrossänkyihimme.

Voidaan sanoa päivämme olleen vauvan elämää, sillä saimme kerrankin nukkua univelkojamme pois ja täyttää vatsamme aina tasaisin väliajoin. 

Sonja ja Julia tarjoilivat teille tämän unisen päivän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti